Case

Freshtival

Bekijk website

De klant

Freshtival is een muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt op het Rutbeek in Enschede en in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een begrip in Oost-Nederland.

Freshtival

De uitdaging

De bezoekers de maximale beleving te laten ervaren die het festival biedt. In hoge kwaliteit, zowel op desktop als op mobiele apparaten. Daarnaast moest de website zorgen voor een snelle en duidelijke informatievoorziening.

Onze oplossingen

Een mooi en generiek platform, geschikt voor alle apparaten en de mogelijkheid om het systeem ook voor andere festivals te gebruiken.

Wireframes/designDevelopmentWordPress
Freshtival
Freshtival

Responsive layout

Nog snel even checken hoelaat de favoriete DJ draait? Alle informatie die bezoekers nodig hebben zijn supersnel te vinden op alle devices dankzij de volledig responsive gemaakte layout.

Video background

Proef de sfeer van Freshtival doormiddel van pagina-vullende video’s met daarin de vetste beelden van de afgelopen editie. Geheel ontwikkeld in HTML5, voorzien van fallbacks en ook geoptimaliseerd voor niet-ondersteunde apparaten.

Freshtival Video Background
Freshtival Video Background
Meertalig
Meertalig

Volledig meertalig

Omdat ook onze oosterburen het festival bezoeken was het een vereiste om de website meertalig te maken. Gemakkelijk te beheren en met enkel klikken ook uit te breiden naar andere talen.

In samenwerking met True

Vanwege de grote hoeveelheden bezoekers diende er een stabiele omgeving te worden opgezet die op piekmomenten kan worden geschaald.

In samenwerking met hostingprovider True is daarvoor gezorgd met diverse soorten caching en optimalisaties.

TRUE
Bekijk de website

Gerealiseerd door

Nick Velten

Nick Velten

Founder
Dean Muller

Dean Muller

Lead front-end developer